Produktkommunikatör, Vikariat 75%

Vi erbjuder en spännande och omväxlande vikarietjänst som Produktkommunikatör av våra tekniska produkter. Tjänsten är ett vikariat på 75% under 8 månader. Du kommer att ingå i ett bra gäng på 8 personer på vår Marknadsavdelning. Du kommer att rapportera till Marknadschefen.

Som Produktkommunikatör av tekniska produkter hos oss på Alde kommer du att ha en variationsrik roll. Arbetsuppgifterna omfattar framtagning av text på svenska till våra bruks-, installations- och serviceanvisningar samt originalframställning av desamma. Du kommer att arbeta väldigt nära vår utvecklingsavdelning som förser dig med information för framtagning av text och bild till tryckoriginal. I ditt arbete tar du hänsyn till standarder för skrift och symbolik samt tar fram layout som är informativ och korrekt.

Du kommer att ha kontakt med tryckerier och hantera beställningar hos översättningsföretag då våra tekniska instruktioner finns på många olika språk. Du kommer även att ha kontakt med våra dotterbolag internationellt i samband med korrektur.

För att lyckas i rollen krävs det att du har passion för kommunikation, är tekniskt intresserad, har sinne för detaljer samt ser helheten. Du är nyfiken på hur saker fungerar och är driftig i ditt sätt. Du tar gärna initiativ och letar fram information som du behöver för ditt arbete. Du har en koordinerande roll med många kontaktytor, därför ska du ha god organisationsförmåga som skapar bra struktur för dig själv men även för andra. Arbetet kräver att du är självgående i ditt uppdrag och bekväm med att prioritera samt driva arbetet framåt både för dig och också dina kollegor. Du tycker om att arbeta i team med inställningen att vi uppnår bättre resultat genom att arbeta tillsammans.

Tjänsten Produktkommunikatör kräver att du har ett par års erfarenhet av arbete med teknisk kommunikation. Arbetet kräver även att du har god erfarenhet av arbete i Adobes program InDesign, Photoshop och Illustrator. Du känner dig trygg och bekväm i att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Kunskaper i det tyska språket är meriterande. Du har relevant utbildning inom området och teknisk bakgrund ser vi som meriterande.

Vi ser fram emot din ansökan som du skickar till jobba@alde.se, senast den 4 september 2020. Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande. I ämnesraden skriver du: PRODUKTKOMMUNIKATÖR.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Alenka Puzar, HR-Chef, 072-2051699.
Samtal från rekryteringsföretag och liknande undanbedes.

Information om tjänsten

Tjänst: Produktkommunikatör, Vikariat 75%
Ort: Färlöv
Sista ansökningsdatum: 11 september, 2020