30 augusti, 2021 Nyheter, Pressmeddelande

Alde lanserar värmepanna för natur/biogas

Intresset för nya, alternativa energilösningar har ökat de senaste åren. Att köra på bio- eller naturgas växer på marknader runt om i Europa tack vare ökad tillgång, växande infrastruktur och god driftsekonomi. Till det kommer förstås också hållbarhetsaspekterna tack vara en CO2-reduktion. Därför lanserar Alde nu värmepannan Alde Compact 3030 BIO för att kunna möta det ökade behovet av produkter som också kan drivas bio- eller naturgas.

Att köra på fordonsgas minskar koldioxidutsläppen avsevärt. Jämfört med bensin eller diesel innehåller fordonsgas en betydligt högre mängd energi och har en lägre kolhalt. Avgaserna innehåller betydligt mindre kolmonoxid och kväveoxider (NOx), medan andelen sot eller partiklar är minimal.

Detta är något som ligger rätt i tiden även för husbilsmarknaden. För att kunna möta det ökade behovet introduceras nu Alde Compact 3030 BIO. Alde Compact 3030 BIO värmepanna är speciellt utvecklad för att drivas på fordonsgas (CNG) / biogas. Värmepannan kan anslutas direkt till fordonets gasbehållare vilket reducerar plats och förenklar hantering. Värmepannan kan också drivas på el alternativt en kombination av gas och el för maximal effekt.

Alde Compact 3030 BIO bygger precis som övriga Alde-produkter på vattenburen uppvärmningsteknologi. Det innebär att du får en jämn, skön och tyst värme tack vare konvektionsteknologin som låter den uppvärmda luften cirkulerar av sig själv med hjälp av naturlagarna.

 

Fördelar med Alde Compact 3030 BIO;

  • Drivs på bio- eller naturgas och/eller el
  • Snabb uppvärmning – 8,5kW effekt
  • Kombinerat värmesystem för både värme och varmvatten
  • Tyst och skön värme via konvektionsteknologi
  • Bättre miljöval – biogas är förnybar och har 95% lägre utsläpp av växthusgaser än diesel och bensin.

 

Försäljningsstart

Alde Compact 3030 BIO presenteras hösten 2022 kommer att finns tillgänglig från och med modellår 2023.

 

För frågor och mer information, kontakta gärna:

Håkan Streimer, Försäljningsansvarig Alde, +46 73 83 662 45, hakan.streimer@alde.se

Stefan Lindström, Marknadsansvarig Alde, +46 70 83 555 04, stefan.lindstrom@alde.se