9 oktober, 2020 Pressmeddelande

Alde utser ny VD

Peter Jocic blir ny VD för Alde International Systems AB. Han kommer närmast från NIBE och tillträder som VD senast den 1 januari 2021.

— Jag är stolt och glad över att kunna presentera Peter Jocic som ny VD för Alde, säger styrelseordförande Magnus Bolmstrand. Han är en kompetent ledare, har bred erfarenhet och djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en komplex, innovations-driven verksamhet. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla Alde som företag och som marknadsledare inom vattenburen värme till fritidsfordon.

Peter kommer närmast från NIBE där han har innehaft en rad ledande befattningar bl.a. som ansvarig för Supply chain och nu senast som ansvarig för Business area Product management.

Peter är född 1968, född och uppväxt i Göteborg och utbildad civilingenjör.

— Jag är hedrad över att få ta över som VD och att få leda ett företag med så stark kompetens och marknadsposition, säger Peter Jocic. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Alde´s medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa innovativa och kundanpassade lösningar.

 

Om Alde:

Det varma, välkomnande företaget!
Alde International Systems AB grundades 1949 och är idag ett världsledande företag inom fritids-branschen. Alde utvecklar, producerar, marknadsför och säljer vattenburet värmesystem för husvagnar och husbilar med Europa och Nordamerika som de största marknaderna. Alde har cirka 130 anställda och dess huvudkontor och tillverkning i Färlöv utanför Kristianstad.

Vill du veta mer?

Stefan Lindström

Marknadsansvarig