Alde advantages

Upptäck fördelarna med Alde

Upptäck en värld av fördelar med Aldes värmesystem. Låt oss presentera några av sätten som Alde gör livet enklare i husvagnar, husbilar och vans. Hur mycket frihet vill du ha?

Med ett Alde värmesystem får du jämn och tyst värme.
Låt dig inte begränsas. Upptäck Alde.

Fördel nr 1

Naturliga luftrörelser

Självkonvektionsteknologi. Vattenburen värme har långvarig värme och systemet med konvektorer skapar självkonvektion i fordonet. Den varma luften cirkulerar och sprider sig i varje kubikcentimeter av fordonet.

Mjuk värme. Värmecirkulation i hela fordonet = inga kalla fläckar.

Fördel nr 2

Anpassningsbart

Alde värmesystem går att anpassa till storleken på varje fordon och få värmen fördelad överallt i fordonet. Varm glykolvätska behåller värmen länge och självkonvektion får värmen att cirkulera med hjälp av naturlagar. Det ger total komfort i alla delar av fordonet, utan kalla fläckar.

Fördel nr 3

Jämn värme från golv till tak

Självkonvektionsteknologi och ett konstruerat system skapar en kontinuerlig och skonsam cirkulation av värme från väggarna, till innertaket, fordonets mitt och tillbaka igen. Ett vattenburet värmesystem är byggt för att cirkulera värme till alla delar av fordonet.

Fördel nr 4

Testat under tuffa förhållanden

Komponenterna i systemet är utvecklade för att fungera i riktigt tuffa klimat. De går igenom utförliga köldkammartester, ner till -35 °C. Systemet är pålitligt och konstruerat för att leverera värmekomfort i alla typer av väder.

Fördel nr 5

Tillverkat i Sverige

Alde lanserade sitt första värmesystem 1966 och har sedan dess kontinuerligt utvecklat och förbättrat varje del av systemet. Alde värmesystem är pålitligt, effektivt och ger en premium värmeupplevelse.

Fördel nr 6

Flexibel energiförsörjning

Alde värmesystem kan köras på gasol, el eller en kombination av båda. Du kan enkelt välja eller prioritera mellan energikällor så att det passar den energikälla du har tillgänglig. Oavsett var du reser kan du alltid driva ditt Alde Värmesystem.

Fördel nr 7

Ett diskret system

Rören och konvektorerna i Aldes vattenburna värmesystem är placerade utmed väggarna, bakom möbler, skåp m.m. Rören är tillverkade av 16/22 millimeters alminimum vilket gör det enkelt att installera tätt mott väggarna. Alde värmesystem är gjort för att vara diskret och fungera utan att vara påträngande.

Fördel nr 8

Värme som varar längre

Vatten behåller värme 20 gånger längre än luft. Alde värmepanna värmer upp en flytande blandning av vatten och glykol som cirkulerar tyst genom konvektorer runt hela fordonet, vilket ger dig långvarig och behaglig värme.

Så när du funderar på värmesystem är det självklart att välja ett vattenburet värmesystem från Alde.

Fördel nr 9

Förvärmer fordonsmotorn

Alde värmeväxlare är ansluten till både Alde värmesystem och fordonsmotorns kylare, men de två vätskorna kommer inte i kontakt med varandra. Detta betyder att du kan använda Alde värmesystem för att förvärma fordonsmotorn, genom att låta värmesystemets glykolvätska cirkulera genom värmeväxlaren där det värmer upp motorns kylarslinga.

Du kan använda värmen från värmesystemet för att förvärma motorn inför din nästa resa.

Fördel nr 10

Renare vatten

Alde AquaClear UV-C är en vattenrenare som säkerställer vattenkvaliteten i lågtrycksapparater. Desinfektionen är baserad på den senaste UVC LED-teknologin. Systemet inkluderar även ett kolfilter (Alde carbon filter) som säkerställer luktfritt vatten utan dålig smak eller färg. Alde AquaClear UV-C adderar ett lager av säkerhet till vattenförsörjningen, fokuserad till att ta bort skadliga virus och bakterier.

Fördel nr 11

Golvvärme för alla på resan

Alde tänker på hela familjen. Ett varmt golv blir en bekväm viloplats för familjens fyrbenta vänner, och de lugna, naturliga luftrörelserna får inte heller djurhår att virvla runt.

Fördel nr 12

Skapar en ”kylbarriär”

Den cirkulerande luften värmer möbler och väggar samt bildar en kylbarriär framför fönstren. En omslutande värme med naturliga luftrörelser som ger en jämn och knappt märkbar värmedistribution i hela fordonet. Tack vare rör och konvektorer placerade på väggar och under fönster.

Fördel nr 13

Husdjurens bästa vän

Självkonvektionsteknologi cirkulerar den varma luften och har inga fläktar placerade längs med golvet eller i mitten av fordonet. Djur kan vila bekvämt på golvet och blir inte irriterade av fläktar som blåser hela tiden. Naturliga luftrörelser får inte heller djurhår att flyga runt.

Fördel nr 14

Testat av riktiga campare

Värmesystemet har utvecklats och testats i decennier. Vi älskar att prata med och lyssna på faktiska campare för att få deras åsikter, feedback och nya idéer.

Fördel nr 15

Ombalanserad energioptimering

Alde värmesystem har ett intelligent styrsystem som systematiskt beräknar nuvarande och framtida energibehov. Du behöver inte lägga tid på att ständigt kontrollera eller justera värmeinställningarna eftersom Alde värmesystem sköter det på egen hand.

Fördel nr 16

Liten men kraftfull

Alde värmepanna är en 2 i 1 värmare i kompakt format. Trots att den har 8,5 kW värmeeffekt och en varmvattentank på 10 liter är dess utformning slimmad och nätt. Det kompakta formatet hos Alde värmepanna gör den perfekt och enkelt att placera i ett mellangolv, under sängen eller i en garderob.

Fördel nr 17

Tillbehör för extra komfort

Du kan addera olika tillbehör såsom handdukstork, värmematta eller värmeväxlare till Aldes vattenburna värmesystem. Med Aldes värmetillbehör kan du skräddarsy ditt värmesystem för att maximera värme- och varmvattenkomforten efter dina specifika behov.

Fördel nr 18

Behaglig och varm golvvärme

Alde Golvvärme med sina värmerör i golvet är kopplat till ditt Alde värmesystem och kontrolleras antingen manuellt eller via ett shuntpaket för enkel styrning. Detta ger dig ett komplett värmesystem med varma, bekväma golv att vila fötterna på. Alde Golvvärme är ett perfekt komplement till systemet och dess rör/konvektorer längs med fordonets väggar.

Fördel nr 19

700 utbildade servicepartners

För att bli en Alde Servicepartner behöver du gå en Alde Serviceutbildning där du lär dig hur ett vattenburet värmesystem fungerar, hur du styr ett Alde värmesystem samt hur du utför service och underhåll. Genom att välja en Alde Servicepartner kan du känna dig trygg med att du får rätt support och att service och underhåll sker i tid och med hög kvalitet.

Fördel nr 20

Varm och mysig förarhytt

Tillbehöret Alde värmematta avger och distribuerar värme som omger dig och din passagerare med behaglig och tyst värme med hjälp av självkonvektion – inga fläktar eller andra störande ljud. Dessutom har mattan en ljudisolerande förmåga, vilket ytterligare ökar komforten.

Fördel nr 21

Lågt behov av underhåll / långa serviceintervaller

Alde värmesystem är tillverkat av komponenter som utvecklats och testats under många år. Vi använder endast delar som håller länge och har väldigt lite behov av service & underhåll. När du väljer ett Alde värmesystem kan du lita på kvaliteten och behöver inte tänka på om systemet behöver service hela tiden (*Speciellt om du väljer Alde Premium Antifreeze glykol).

Fördel nr 22

Skräddarsydd uppvärmning för stora och små fritidsfordon

Van, husvagn eller husbil? Alde tillverkar vattenburna värmesystem som passar alla fordonsstorlekar. Vi säkerställer att värmen i vanen är rätt anpassad för ett mindre fordon och att den stora husbilen eller husvagnen ges möjlighet till lite extra komfort, från både multizon-system och olika värmetillbehör.

Med Alde blir din fritid behagligare.

Fördel nr 23

Värdebevarande

Alde är ett starkt varumärke och är känt för sitt överlägsna värmesystem. Att ha ett Alde-system i fordonet hjälper till att hålla fordonets värde uppe på eftermarknaden.

Fördel nr 24

Datoriserad styrning för hög effektivitet

Hjärnan i Alde värmesystem är den avancerade systemlogiken och den datoriserade styrningen som kontinuerligt förbättras och finjusteras. Alde värmesystem är så intelligent att du bara behöver göra din förinställning och sedan tar systemet automatiskt hand om behovet av värme och varmvatten.

Fördel nr 25

Värmedistribution med låg strömförbrukning

I ett vattenburet värmesystem distribueras uppvärmd vätska av en eller två små cirkulationspumpar som går på 12 V effekt, med en strömförbrukning på max 1.9 ampere. Pumparna följer värmepannans intelligens och går t.ex. på hög hastighet när fordonet behöver värmas upp och på låg hastighet när systemet nått din inställda temperatur.

Fördel nr 26

Mer varmvatten med Alde Flow

Alde Flow är en separat varmvattentank som kan adderas till Alde värmesystem. Alde Flow förvärmer vattnet innan det kommer in till värmepannan där det värms upp till rätt temperatur. Alde värmesystem med en Alde Flow kan producera 3,5 liter kontinuerligt varmvatten per minut (40 °C).

Fördel nr 27

Golvvärme överallt

Var du än placerar dina fötter kan du få fin Alde golvvärme, då Alde golvvärme kan placeras nästan var som helst i fordonsgolvet.

Fördel nr 28

Alde Värmesystem kan återanvända spillvärme från fordonsmotorn

Genom att koppla ihop kylarslingan från fordonsmotorn och Alde värmesystem kan du återanvända värmen från de två olika slingorna. Genom att återanvända värme blir du mer miljövänlig. Du kan också spara pengar och energi på uppvärmning redan när du väl når din destination.

Fördel nr 29

Värme överallt

Självkonvektionstekniken bygger på den enkla principen att varm luft rör sig uppåt. När den når taket och svalnar cirkulerar den tillbaka ner mot golvet och värms upp igen. På så sätt cirkulerar värmen runt hela fordonet.

Fördel nr 30

Pålitlig för fricamping

Värmesystemet med alla dess komponenter är en robust och solid lösning, som är utvecklad för att hålla länge och för tuffa förhållanden. Om du fricampar med ett Alde Värmesystem kan du alltid lita på att du får värme och varmvatten när du kommer till din destination.

Fördel nr 31

Kapacitet året runt

Systemet är pålitligt och konstruerat för att leverera värmekomfort i alla väder. Med Alde värmesystem får du alltid överlägsen värmekomfort, även när det är iskallt ute.

Fördel nr 32

Effektiv även i stora fordon

Vattenburna värmesystem är lämpliga för alla fordonsstorlekar. För stora fordon kan systemet konstrueras för att hantera flera olika zoner och många olika ytor, även ditt förråd eller garage.

Fördel nr 33

Varma möbler

Även om det är kallt och ruggigt ute känner du det inte inne, eftersom systemlösningen med rör och konvektorer bakom soffan eller under sängen skapar en barriär mot kylan där ute.

Fördel nr 34

Inga kalla fötter

Golvvärme ger värme från topp till tå (eller från tå till topp). Golvet i ett fordon kan ibland vara kallare på grund av mindre isolering eller ett tvärdrag av kall luft från ventilation. Men med vattenburen golvvärme får du en värmebarriär även på golvnivå.

Fördel nr 35

Diskret i små fordon

Vattenburen värme kan skräddarsys även för de minsta fordonen. Naturen sköter värmecirkulationen vilket betyder att inga fläktar behövs för att transportera värmen genom hela fordonet. Värmerörelserna är inte påträngande och istället får du en skonsam och tyst uppvärmning. Det blir helt enkelt en känsla av komfort.

Fördel nr 36

Håller interiören fräsch

Eftersom rören och konvektorerna är placerade intill väggarna och under fönster bildas en barriär mot kylan utifrån, på så sätt håller Alde värmesystem väggar, skåp och andra förvaringsutrymmen torra och fräscha. Minskar risken för fuktskador och dålig lukt.

Fördel nr 37

Duscha utan avbrott

Vi anser att du ska trivas lika bra i husbilen eller husvagnen som hemma.

Med den nya Alde Compact 3030 Plus får du kontinuerligt upp till 4 liter varmvatten per minut, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att få slut på varmvatten när du duschar.

Fördel nr 38

Varmvatten när du behöver det

Alde Compact 3030 Plus har en boost-funktion som gör att värmepannan, med sin inbyggda värmeväxlare, prioriterar varmvattenproduktion. Funktionen varmvattenboost gör det möjligt för dig och din familj att minska väntetiden innan varmvattnet har nått acceptabel temperatur.

Fördel nr 39

2 i 1-lösning

Med ett Alde värmesystem kan du producera både värme och varmvatten från samma enhet och samtidigt. Om du önskar, så kan du prioritera och boosta individuellt. En enhet, gör två saker. Med sitt kompakta format är den platsbesparande och du minskar mängden rör i fordonet.

Fördel nr 41

8,5 kW snabb uppvärmning

Att värma upp ett vattenburet system kan vara lite mer tidskrävande, men ett Alde värmesystem är designat för att få upp temperaturen snabbt. Alde värmepanna med en total effekt på 8,5 kW (blandning av gasol och el) ökar snabbt i värme och startar nästan omedelbart för att fördela värmen i hela ditt fordon.

Fördel nr 42

Energioptimera och höj komforten

Vi arbetar ständigt med att förfina värmekomforten och energiåtgången i ditt fritidsfordon.

I Alde Compact 3030 och 3030 Plus har vi därför inkluderat Alde ICT-system (Alde Intelligent Climate Technology).

Detta ger dig mjuka och effektiva temperaturövergångar och energioptimering, och systemet reglerar automatiskt behovet av energi.

Fördel nr 43

Låg energiförbrukning

Vattenburna värmesystem flyttar samma mängd värme med nästan fyra gånger mindre el, jämfört med forcerad/blåst luft.

Fördel nr 44

Långvariga värmeloopar

Vattenburen uppvärmning håller värmen längre, vilket minskar både effektförbrukning och behovet att cirkulera vätska för att upprätthålla värmenivån.

Fördel nr 45

Smart zonstyrning via telemetri

Alde värmesystem övervakas via diskreta rums- och utomhusgivare. De mäter temperaturen med hög precision och frekvens för att alltid säkerställa en balanserad temperaturhållning. Med våra zonstyrda och sensorövervakade system får du alltid optimal komfort.

Fördel nr 46

System testade i köldkammare

Våra fullständiga system testas vid temperaturer ner till -35 °C i våra köldkammare för att vi ska kunna optimera komforten. Således kan du tryggt lita på att värmesystemet alltid fungerar.

Fördel nr 47

Smart ICT system

Alde ICT = Intelligent climate technology (intelligent klimat-teknologi), är ett smart och beräknande system för olika scenarion, baserat på data från både utsida och insida av fordonet. Du behöver inte lägga tid på att ständigt justera värmesystemet eftersom det automatiskt ger dig optimal värmekomfort baserat på data från din omgivning.

Fördel nr 48

Skräddarsytt för dina behov

Alde värmesystem kan skräddarsys för de flesta fordonstyper och layouter för att matcha olika behov. Du kan också välja mellan flera olika tillbehör, så som golvvärme, värmemattor, handdukstorkar, minikonvektorer och så vidare. Systemet kan skräddarsys och komponenter kan kombineras för att skapa den optimala värme- och varmvattenlösningen för alla årstider och aktiviteter.

Fördel nr 49

Jämn värmefördelning

Värmedistribution via rör och konvektorer runt om hela fordonet (inte begränsat till ett fåtal distributionsställen) minimerar temperatursvängningar i ditt fordon.

Fördel nr 50

Ingen förlust av fuktighet

Vattenburen värme ger skonsam värmecirkulation. Inga fläktar placerade längs golvet eller i mitten av fordonet, vilket betyder att systemet inte rör runt damm, torkar inte ut huden och minimerar mängden damm i luften du andas in.

Fördel nr 51

Alltid varma, torra handdukar på resan

Med Alde handduksvärmare har du alltid härligt varma och torra handdukar redo efter dusch eller bad på stranden.

En Alde handduksvärmare torkar inte bara dina handdukar. Den ger även 250 W värme-effekt och behaglig uppvärmning i toalettutrymmet.