Vattenburet värmesystem

Skön tyst värme året runt i alla väder

Inget annat uppvärmningsalternativ kan mäta sig med komforten i den vattenburna värmen. Värmen cirkulerar ljudlöst och omsluter dig i ett behagligt klimat med naturlig luftfuktighet. Om du vill njuta fullt ut av resan och semestern är Aldes vattenburna värmesystem ditt bästa val. Varmvattnet får du på köpet.

Därför ska du välja vattenburen värme

Visste du att vatten behåller värmen 20 gånger längre än luft? Vattenburen värme är tyst och omslutande, och ger jämn värme från golv till tak. Den bara finns där utan att märkas – riktig kvalitetsvärme. Ett vattenburet värmesystem är byggt för att cirkulera värme till alla delar av fordonet. Inget kan konkurrera med vattenburen värme och komforten den ger i ditt fritidsfordon.

Så fungerar vattenburen värme

Självkonvektionsteknologin är kärnan i det vattenburna värmesystemet, och bygger på den enkla principen att varm luft rör sig uppåt. När luften når taket och svalnar cirkulerar den tillbaka ner mot golvet och värms upp igen. På så sätt cirkulerar värmen runt hela fordonet. Den naturliga värmeströmningen från Aldes centralvärmesystem, att hela boendeytan lindas in i en behaglig miljö, utestänger drag, eliminerar kalla områden och värmer upp både sänglådor och skåp.

Varm glykolvätska behåller värmen länge och självkonvektion får värmen att cirkulera med hjälp av naturlagar. Det ger total komfort i alla delar av fordonet, och låter värmen sprida sig i varje kubikcentimeter av fordonet.

Utforska systemet

Därför ska du välja ett värmesystem från Alde – mer än bara värme

Alde värmesystem är ett vattenburet system, med samma princip av uppvärmning som länge har uppskattats i många av våra skandinaviska hem. För oss är det en självklarhet att du ska ha det lika bekvämt på semestern som hemma. Värmepannan ger inte bara behaglig och tyst värme. Den producerar också kontinuerligt varmvatten för dusch och pentry.

Med våra värmetillbehör kan du skräddarsy ditt värmesystem för att maximera värme- och varmvattenkomforten efter dina unika behov. Välj golvvärme för att ytterligare öka komfortnivån – eller varför inte lägga till olika tillbehör som handdukstork, värmematta eller värmeväxlare till ditt Alde värmesystem?

Alde är ett starkt varumärke, känt för sina överlägsna värmesystem. Att ha ett Alde-system i ditt fordon bidrar också till att bibehålla dess värde på eftermarknaden. Så när du funderar på värmesystem för ditt fritidsfordon är det ett självklart val att välja ett vattenburet värmesystem från Alde.

Upptäck alla fördelar

Välj produkter för dina behov

Alde är så mycket mer än en värmepanna – det är ett helt värmesystem. Genom att lägga till någon av våra produkter kan du ytterligare öka komforten i ditt fritidsfordon.

Aquaclear uv-c

Renare och säkrare vatten med Aldes vattenreningssystem 

Rent vatten ska vara lika självklart i fritidsfordonets färskvattentank som det är hemma. Med hjälp av ultraviolett ljus och ett kolfilter ger vår vattenrenare AquaClear dig säkert vatten. Välj Aquaclear när du vill ha rent och säkert vatten som smakar som vatten ska!

Alde AquaClear

Alde compact 3030 plus

Ta långa och många duschar

Vi vill att du ska trivas lika bra i husbilen eller husvagnen som du gör hemma. Med vår nya värmepanna Alde Compact 3030 Plus får du kontinuerligt varmvatten och behöver inte oroa dig för att varmvattnet ska ta slut när du duschar.

Alde Compact 3030 Plus

Alde compact 3030

Värme och varmvatten i ett

Ett vattenburet värmesystem från Alde är osynligt och knappt hörbart. Men vi vågar lova att det märks. Upplev den höga komforten och den varma känslan av att vara hemma.

Alde Compact 3030

Golvvärme

Inget värmer så skönt som Alde golvvärme

Golvvärme ger den där extra känslan av komfort. När du väl har upplevt ett varmt golv kommer du aldrig att vilja vara utan. Dessutom hjälper vattenburen golvvärme dig att minska din energiförbrukning.

Alde Golvvärme

värmeväxlare

Smart värmeväxling med husbilsmotorn - bara hos Alde

Njut av en varm känsla i ditt fritidsfordon både innan, under och efter färd! Med en värmeväxlare i kombination med Aldes vattenburna centralvärme kan du utnyttja motorns kylsystem för uppvärmning av både bodel och förarutrymme, men även för produktion av varmvatten. Dessutom sparar du energi och gynnar miljön.

Alde värmeväxlare

alde flow

Varmvatten till hela familjen med Alde Flow

Maratonduscharens dröm! Alde Flow är en separat varmvattentank som adderas till ditt Alde värmesystem, och låter dig njuta av kontinuerligt varmvatten. Tanken förvärmer vattnet innan det kommer in till värmepannan, där det slutligen värms upp till rätt temperatur. Ett Alde värmesystem med en Alde Flow kan producera upp till 3,5 liter kontinuerligt varmvatten per minut (40 °C).

Alde Flow

värmematta

Skön värme i förarutrymmet

Njut av varmt golv och hög komfort även i förarhytten – året runt. Alde värmematta avger värme som omsluter dig och din passagerare med behaglig och tyst värme. Tack vare självkonvektionsteknologin upplever du varken fläktar eller andra störande ljud. Dessutom har matta en ljudisolerande förmåga, som ytterligare höjer komforten.

Alde Värmematta

belastningsvakt

Slipp att säkringarna löser ut

En elsäkring löser alltid ut vid fel tillfälle, och det finns bättre saker att göra under sin campingvistelse än att tvingas ut i dåligt väder för att återställa säkringen i elstolpen. Då är en belastningsvakt ett smart tillbehör, som ser till att värmepannan inte använder mer effekt än huvudsäkringen klarar av. Så att du kan använda kaffemaskin, vattenkokare, hårfön eller mikrougn utan att behöva fundera över om elbelastningen är för hög eller inte.

Alde Belastningsvakt

Är du redo för Alde värmesystem?

Värmesystemet är en viktig del av alla val du gör när du köper ett nytt fritidsfordon. Vi hjälper dig att hitta tillverkare som väljer att arbeta med Alde värmesystem i sina fordon.

Tillverkare som valt Alde