Nyheter, Pressmeddelande

29 mars 2022

Nya Alde Compact 3030 med ännu mer värmekomfort

alde compact 3030 boiler

Alde Compact 3020 lanserades 2013 och blev snabbt en succé och är Alde´s mest sålda värmepanna genom tiderna. Men inget är så bra att det inte kan bli bättre, därför lanserar vi nu Alde Compact 3030 där vi höjer nivå för värmekomfort ytterligare.

Alde Compact 3030 uppgraderas på fyra centrala punkter;

  • 2-zonssystem
  • 20% större varmvattenberedare (10 Liter)
  • Nytt enklare och modernare användargränssnitt i manöverpanel
  • Uppgradering av Alde Intelligent Climate Technology (ICT)

 

Flerzonssystem

Boende i husvagnar och husbilar kan ha olika preferenser när de gäller inomhustemperatur, vissa familjemedlemmar föredrar 20 grader medan andra föredrar en lite lägre eller högre temperatur. Med hjälp av Alde värmesystem med flerzonsteknologi kan du ställa in temperaturen i 2 zoner och får på så sätt en bättre värmekomfort i fordonet.

Ett flerzonssystem kan också hjälpa dig att minska gasol- eller elförbrukningen. Medan en central enhet förbrukar energi för att värma upp hela husbilen till en inställd temperatur, använder flerzonsystem endast energi i den zon som du önskar. Det innebär att du t.ex. kan ställa in en högre temperatur i boendedelen och samtidigt välja att ställa in en lägre temperatur i sovrumsdelen.

Därför har Alde utvecklat ett helt nytt system med med möjlighet till 2-zonsteknologi. Systemet kan installeras med separata konvektorslingor för varje zon där temperaturen kan ställas in individuellt. Detta möjliggör att du t.ex. kan ställa in en temperatur i sovrumsdelen och annan temperatur i sittrumsdelen och på så sätt få optimal värmekomfort i respektive boutrymme.

 

20% större varmvattenberedare

Intresset för camping har ökat kraftigt de senaste åren. Allt fler väljer att spendera mer av sin tid i sitt fritidsfordon och till följd av Covid-19 har också fler blivit restriktiva med att använda campingplatsernas servicehus för dusch och disk. Istället väljer man att göra dessa sysslor i sitt fordon och då har också behovet av större varmvattenresurser ökat.

För att möta behovet ökar vi storleken på varmvattenberedaren från dagens 8,5 liter till 10 Liter vilket är en ökning på cirka 20%. Detta ger en större varmvattenbuffert och en större möjlighet att njuta av en lite längre dusch.

 

Nytt användargränssnitt i kontrollpanelen

Alde värmesystem styrs via Alde Manöverpanel. I samband med lanseringen av Compact 3030 uppgraderar vi manöverpanelen med ett nytt och mera användarvänligt gränssnitt. Förutom att vi inkluderat möjlighet till styrning av flerzon (i det fall det finns utrustat i fordonet) har vi även uppgraderat panelens gränssnitt för övriga funktioner så att det blir enklare för dig som användare att t.ex. välja energikälla, ställa in temperatur eller varmvattennivå.

 

 

Uppgradering av Alde Intelligent Climate Technology (ICT)

Vi på Alde arbetar ständigt med att utveckla och förfina den systemautomatik som gör att du som slutkund kan få optimal värmekomfort i ditt fritidsfordon. I Alde Compact 3030 har vi inkluderat Alde ICT-System. ICT som står för Intelligent Climate Technology och inkluderar t.ex.;

  • Automatik för mjuka och effektiva temperaturövergångar genom avancerad systemlogik
  • Energioptimering (prioritering av källa och optimering av energianvändning)
  • Smarta funktioner som t.ex. Natt- och Dagautomatik (Night & Day mode)
  • Automatisk klimatkontroll[1]

 

Försäljningsstart

Alde Compact 3030 kommer att börja säljas under kvartal 3, 2021 och kommer att finnas tillgängligt hos flera tillverkare från modellår 2022.

 

För frågor och mer information, kontakta gärna:

Håkan Streimer, Försäljningsansvarig Alde, +46 73 83 662 45, hakan.streimer@alde.se

Stefan Lindström, Marknadsansvarig Alde, +46 70 83 555 04, stefan.lindstrom@alde.se

______________________________________________________

[1] Endast kompatibelt tillsammans med Truma Luftkonditionering

Kontaktpersoner

Link copied