Pressmeddelande

22 september 2020

Öka den individuella värmekomforten med Alde Compact 3020 PS zonsystem

Boende i husvagnar och husbilar kan ha olika preferenser när de gäller inomhustemperatur, vissa familjemedlemmar föredrar 20 grader medan andra föredrar en lite lägre eller högre temperatur. Med hjälp av Alde värmesystem med flerzonsteknologi kan du ställa in temperaturen i olika zoner och får på så sätt en bättre värmekomfort i fordonet.

Ett flerzonssystem kan också hjälpa dig att minska gasol- eller elförbrukningen. Medan en central enhet förbrukar energi för att ställa in hela husbilen till en inställd temperatur, använder flerzonsystem endast energi i den zon som du önskar. Det innebär att du kan ställa in en högre temperatur i boendedelen och samtidigt ställa in en lägre temperatur i sovrumsdelen.

Därför har Alde utvecklat ett helt nytt system med flerzonteknologi. Namnet på den nya värmepannan är Alde Compact 3020 PS, en vidareutveckling i den mycket uppskattade Alde Compact-serien. Systemet har separata konvektorslingor för varje zon där temperaturen kan ställas in individuellt.

Alde´s värmesystem styrs via Alde Manöverpanel. Panelen har fått ett nytt gränssnitt där du enkelt kan navigera mellan de olika zonerna och naturligtvis också styra värmesystemets alla övriga funktioner.

 

I Alde Compact 3020PS har vi även inkluderat Alde ICT®-System. ICT® står för Intelligent Climate Technology och inkluderar t.ex.;

  • Automatik för mjuka och effektiva temperaturövergångar genom avancerad systemlogik
  • Energioptimering (prioritering av källa och optimering av energianvändning)
  • Smarta funktioner som t.ex. Natt- och Dagautomatik (Night & Day mode)
  • Automatisk klimatkontroll[1]

Det nya systemet är utvecklat i samarbete med den svenska husbilstillverkaren Kabe, som kommer att börja implementera det nya systemet i begränsad skala från och med modellår 2021. Systemet kommer att finnas tillgängligt för alla tillverkare från modellår 2022.

[1] Endast kompatibelt tillsammans med Truma Luftkonditionering

Alde tillverkar värmesystem för husbilar och husvagnar. Bakom dagens Alde finns finurlige uppfinnaren och entreprenören Alde Rask. Redan på 1950-talet saknade Alde komfort i den husvagn han lät bygga till sin familj. På 60-talet lanserade Alde den första värmepannan för fritidsfordon, som snabbt blev uppmärksammad för sin effektivitet.

Än i dag ligger företagets huvudkontor och tillverkning i Färlöv utanför Kristianstad och i dag är företaget världsledande på sitt område med representation på ett stort antal marknader.

Kontaktpersoner

Link copied