Nyheter, Pressmeddelande

29 mars 2022

Renare vatten med Alde AquaClear UV-C

Intresset för camping har ökat kraftigt de senaste åren. Allt fler väljer att spendera mer av sin fritid på ute på vägarna för att upptäcka nya spännande platser i världen. Många resor till nya platser och ofta kan det vara utmaningar med varierande vattenkvalitet. Till följd av Covid-19 har fler också blivit restriktiva med att använda campingplatsernas servicehus för dusch och disk.

För även om du fyller på din vattentank från en vattenkran vid något stopp på din resa, betyder inte det att vattnet är rent. Tvärtom kan vattnet vara skadligt och förorenat, utan att du märker det. Att koka vattnet räcker inte för att ta bort eventuella bekämpningsmedel och andra farliga ämnen. Dessutom kan det ha dålig smak och lukt.

Lösningen är vattenrening. Därför lanseras nu Alde AquaClear UV-C som är en effektiv vattenrening som skyddar både din egen och dina medpassagerares hälsa på ett skonsamt och miljövänligt sätt. Den ger dig ett extra säkerhetsskydd och avlägsnar oönskade virus och bakterier, både sådana du kan få i dig om du lagar mat med vattnet eller när du duschar och tvättar dig.

 

Alde AquaClear UV-C är ett vattenreningssystem som desinficerar via UVC-ljus genererat från LED-dioder[1].

Förutom att vara fri från aktiva kemikalier har LED flera andra fördelar. Det robust och stöttålig, behöva betydligt mindre underhåll och har en låg energiförbrukning.

Tillsammans med Alde AquaClear UV-C ingår också ett kolfilter som ser till att du har ett luktfritt vatten utan dålig smak eller färg.

 

Produktfördelar Alde AquaClear UV-C:

  • Reducerar via UVC-ljus oönskade mikrobiologiska föroreningar som legionella, virus och protozoer.
  • Helt fritt från kemikalier och kvicksilver.
  • Kolfilter reducerar dålig smak och dålig lukt.
  • Låg energiförbrukning – endast aktiv vid genomströmning av vatten.

 

Försäljningsstart.

Alde AquaClear UV-C kommer att finnas vara tillgänglig för försäljning från hösten 2021 och kan då köpas hos Aldes återförsäljare, se lista på http://alde.se/service-och-support/.

 

För frågor och mer information, kontakta gärna:

Håkan Streimer, Försäljningsansvarig Alde, +46 73 83 662 45, hakan.streimer@alde.se

Stefan Lindström, Marknadsansvarig Alde, +46 70 83 555 04, stefan.lindstrom@alde.se

_______________________________________________

[1] Neutraliserar cirka 99% av mikroorganismerna vid vattenflöden (upp till 4 liter / min).

Link copied