Campinginspiration

Alde vattenburet värmesystem

Lär dig mer om hur vårt marknadsledande värmesystem fungerar och hur du kan använda det för att resa med värme och komfort.

Aldes vattenburna värmesystem

Oavsett hur långt bort du reser, så är komfort en av de viktigaste delarna av varje resa. I över 50 år har vi byggt, utvecklat och varit pionjärer inom vattenburna värmesystem för husvagnar, husbilar och fritidsfordon. I denna artikel kommer vi att förklara hur vårt värmesystem fungerar.

Alde Värmesystem är designat för att förse dig med maximal komfort genom hela ditt fritidfordon, från förarkabinen till handdukstorkarna. Med Aldes vattenburna värmesystem monterat i ditt fordon kan du resa i komfort oavsett säsong, hela året runt.

Hur fungerar det?

Vårt värmesystem drivs av en värmepanna som heter Compact 3030. Det är den minsta, lättaste kombinerade värmepannan i världen. Den använder ett värmesystem baserat på naturlig konvektion för att värma hela fordonet på ett effektivt sätt, från golv till tak.

Vad kan Alde värmesystem användas till?

Alde värmesystem passar till flera olika typer av fordon, till exempel:

  • Husvagnar
  • Husbilar
  • Släphusvagnar
  • Villavagnar
  • Fritidsfordon
  • Expeditonsfordon

Utmärkt effektivitet

Drivet av elektricitet och gasol (propan- eller butangas), gör Alde värmesystem extremt effektivt och så gott som fritt från föroreningar. Värmesystemet baserat på konvektion levererar med ultimat effektivitet – den varma luften stiger och sjunker sedan ned igen när den nått taket, mot golvet där konvektorerna kan värma upp den igen, för att återupprepa cykeln. Detta kallas självkonvektion.

Testad till det yttersta

För att säkerställa att våra vattenburna värmesystem är av högsta standard är de testade i temperaturer så låga som – 35 grader celsius. Så, du kan vara säker att du kan vara bekväm genom hela din resa, även i de kallaste av klimat.

Byggt för att vara anpassningsbart

En av de främsta styrkorna i ett värmesystem är dess flexibilitet. Oavsett vilka resplaner du har, kan vi anpassa värmesystemet till ditt specifika fordon. Genom att skräddarsy systemet för att passa ditt fordon, kan vi säkerställa maximal effektivitet och komfort, oavsett om det är en husvagn med två bäddar eller en husbil för sju personer.

Inget oljud

Väldigt få fordonsanpassade värmesystem håller god balans mellan komfort, prestanda och ljudnivåer. Några kanske presterar bra, men de gör mycket oljud under tiden, vilket kan distrahera och störa. Aldes vattenburna värmesystem leverar inte bara oöverträffad prestanda, det är också i princip helt tyst, så du hör det inte när det håller dig varm.

Skräddarsy ditt system

Du kan förbättra egenskaperna hos Aldes vattenburna värmesystem med  vårt breda utbud av tillbehör, bland annat:

Alde Flow: få kontinuerligt varmvatten från ditt Alde värmesystem med detta tillbehör. Sålänge det finns vatten i tanken, kan du njuta av varma duschar.

Alde AquaClear UV-C säkerställer att färskvattnet i din tank är just det: färskt. Den är monterad mellan din färskvattentank och din värmepanna samt övriga kranar, och använder UV-lysdioder för att desinficera vattnet och ett kolfilter för att reducera dålig smak och lukt, så att du kan vara säker att vattnet du använder är rent och säkert.

Golvvärme och handduksvärmare förser dig med den typen av lyx som du normalt förväntar dig från ett modernt badrum i hemmet eller på ett hotell. När man kommer tillbaka från en blöt och blåsig promenad är varma handukar en fantastisk bonus.

För att se hela utbudet av våra uppgraderingar till Alde värmesystem, klicka här

Aldes vattenburna värmesystem har hållt campare varma i mer än 50 år, och det är fortfarande marknadsledande för uppvärmning av fritidsfordon. Om du vill veta mer, eller arrangera en installation av ett Alde värmesystem, kontakta oss idag.

Varma hälsningar, Alde

Link copied