Campinginspiration

En campares livsstil

Livsstilen som campare kan summeras med ett ord, och det är ”frihet”! Jag och Kay har alltid haft lyxen att genom åren fått ha mängder av olika semestrar och även om det är trevligt att bli bortskämd på ett fint hotell då och då, så finns det inget som slår att ha ditt eget hem med dig.

Du har friheten att åka var du vill, när du vill och att göra vad du vill när du åker.

Frihet

Friheten förlängs ytterligare när du tänker på att du inte behöver förhålla dig till resturangtider eller att klä upp dig för middag (om du inte vill såklart!), och du kan gå upp när du själv önskar på morgonen utan att missa frukosten!

Men vad erbjuder campinglivet mer som andra typer av semestrar inte gör? Till att börja med, så vet du exakt hur ditt boende kommer att vara, och det är betryggande att veta att om du mot förmodan anländer till en campingplats och inte tycker om den, då kan du helt enkelt åka vidare till en annan.

Obegränsade möjligheter

Du har nog gissat att jag och Kay älskar camping. Vi har ett lyxigt hus på hjul som vi tar till så många olika platser. Det kan vara på den enklaste campingen på en bondgård där endast fem husvagnar är tillåtna (och vi måste använda våra egna faciliteter), eller till en sofistikerad, fullt utrustad anläggning med med allt du behöver och lite till. Valmöjligheterna är nästan oändliga. Och campingplatser ligger inte alltid på landsbygden (även om vi föredrar att komma iväg från liv och rörelse om vi kan).

I flera år har vi åkt till en innerstadscamping i York i December, där vi kan gå till butikerna för att julhandla, och sedan återvända till lugnet och stillheten i vår husvagn. Naturligtvis, under de kalla månaderna, blir upplevelsen mycket bättre om du har husvagnen uppvärmd med Aldes underbara värmesystem.

Från polcirkeln till Sahara

Var du tar din husvagn hänger på din fantasi (och för att vara realistisk, dina fickor). Jag har haft turen att få vara inblandad i några otroliga resor för att testa husvagnar av standardproduktion, och de resorna har tagit oss över det frusna havet på isvägar vid polcirkeln uppe i norra Finland (och tillbaka genom vackra Sverige) och på senare tid in i Saharaöknen (som var lite varmare!).

Året runt-camping

Under sommarmånaderna tenderar vi att leva mer utomhus, speciellt om vi åker över till kontinenten och beger oss söderut mot Medelhavet, så husvagnen blir lite mer än ett sovrum. Men vi njuter mest av våra husvagnsuppehåll under årets kallare månader. Vad passar bättre än att använda fördröjd start (Delayed start) på Alde-värmaren och ge sig ut på en härlig promenad eller bilresa för dagen, med vetskapen om att vår husvagn kommer att ge oss ett mysigt välkomnande när vi kommer tillbaka?

Minnen

Våra husvagnar ger oss inte bara fullständig frihet, utan när jag ser tillbaka på fotografier av våra resor genom åren har de hjälpt oss att skapa speciella minnen också, sådana som bara en husvagn kan göra.

Trevlig husvagnscamping alla!

Nigel Hutson


Nigel Hutson, en sann campare från Chesterfield, Derbyshire i England. Köpte sin första husvagn 1984 och har sedan dess turnerat i Storbritannien och kontinenten regelbundet tillsammans med sin fru Kay. Förutom att vara make är han även pappa och farfar.

Sedan han gick i pension från polisen 2011 har Nigel blivit en regelbunden bidragsgivare till olika husvagns- och husbilspublikationer, som ”någon som entusiastiskt skriver om sin hobby snarare än en journalist”. Nigel är också en ivrig musiker, tycker om att resa och har ett stort intresse för alla former av transportmedel… och han är ett Manchester City-fan.

Link copied