Campingtips, Vintercamping

Campa i kallare väder

Att campa i kallare väder är en fantastisk upplevelse. Det är kallt ute, men i ditt fordon är det varmt och härligt tack vare Alde Värmepanna. För att se till att din resa blir så bekväm som möjligt är här några tips.

Använd propangas

Alde rekommenderar alltid användning av propangas, men i kallare tider är det i princip ett absolut måste. Butangas kokpunkt (då det är i gasform snarare än vätskeform) är -4 °C, för propan är det -42 °C. Butan får problem att behålla sin gasform redan vid +2-3 °C.

Extern vattenförsörjning

Om du använder en extern vattenförsörjning, lyft upp din behållare från marken och placera den på block. Det gör att luften kan cirkulera kring behållaren, vilket hjälper till för att förhindra frysning. Överväg också att använda ett isolerat skydd för behållaren och vatteninloppsröret.

Alde Kondensavledare för optimal drift med gas

Om du använder gas för att värma ditt fordon är det värt att fundera över att skaffa en kondensavledare från Alde, speciellt om utomhustemperaturen är nära eller under noll. Detta förhindrar uppbyggnad av is på fordonsväggen under rök-kanalen och håller kanalen ren eftersom kondensvatten helt enkelt droppar iväg.

Skydd för kylskåpsventiler

Använd skydd för kylskåps-ventilerna. Kylskåpet behöver värme för att fungera korrekt, om det blåser kall vind innebär det inte bara att kylen kanske inte fungerar korrekt utan även att du kan få kallras inne i fordonet. Skydd finns tillgängliga för alla typer av kylventiler och upprätthåller ett säkert luftflöde om du använder kylen på gas.

Njut av dina resor!

Nigel Hutson


Nigel Hutson, en sann campare från Chesterfield, Derbyshire i England. Köpte sin första husvagn 1984 och har sedan dess turnerat i Storbritannien och kontinenten regelbundet tillsammans med sin fru Kay. Förutom att vara make är han även pappa och farfar.

Sedan han gick i pension från polisen 2011 har Nigel blivit en regelbunden bidragsgivare till olika husvagns- och husbilspublikationer, som ”någon som entusiastiskt skriver om sin hobby snarare än en journalist”. Nigel är också en ivrig musiker, tycker om att resa och har ett stort intresse för alla former av transportmedel… och han är ett Manchester City-fan.

Link copied