Campingtips, Underhåll av värmepannan

Ditt Alde värmesystem: en höstguide

Att resa på hösten innebär underbara landskap och massor av fördelar. Här presenterar vi de viktiga kontroller du bör utföra innan du ger dig av.

Välkommen till vår guide till att använda ditt Alde värmesystem på hösten. Oavsett om du är en erfaren höstcampare eller om du vanligtvis håller dig till de varmare månaderna, läs den här guiden för att öka dina kunskaper om kontroller före resan för dina resor.

Varför resa under hösten?

Om du regelbundet reser på sommaren, vet du själv hur härligt det kan vara att utforska i solskenet. Men även om du njuter av det vackra solskenet kanske du går miste om höstens underverk; få saker kan matcha utsikten när löven börjar ändra färg och det är dimmigt ute – speciellt om du sitter i en mysig, varm husvagn! Från bergsregioner till charmiga byar, runt om i världen får platser en makeover av naturen på hösten, missa inte hansen att se det!

Ditt Alde-system

Oavsett hur kallt det blir ute, med ett Alde-system i ditt fordon kommer du att vara så varm som du vill vara så länge du vill. Du har varmt vatten redo för morgon- och kvällsdusch och såklart diskning när du behöver. Eftersom Alde värmesystem har testats i temperaturer så låga som -35 °C, kan du lita på att det håller dig varm i alla väder, oavsett var du reser.

Kontroller före resan

Innan du ger dig ut på din höstexpedition är det klokt att se till att allt är i sin ordning med ditt Alde värmesystem.


Glykolvätska

Kontrollera nivåerna av glykolvätska innan du åker. Ditt system bör vara fyllt med en glykolvätska godkänd av Alde. Vi rekommenderar  Alde Premium Glykol G12 EVO, då den är anpassad för Alde värmesystem. Glykolvätskan bör:

  1. Vara av högvädig etylenglykol samt innehålla inhibitorer.
  2. Bestå av 50% glykol och 50% destillerat vatten.


Natt-/dagläge 

Du kan ställa in natt- och dagläge (Night/Day mode) när som helst, men det är smidigt att ställa in dem innan du åker hemfrån så att du kan njuta av perfekt programmerad temperatur under hela resan. Du hittar vår guide för att programmera natt-/dagläge här:  Sommarguide.

 

Gas- och centralvärmekontroller

Du bör kontrollera dina gas- och centralvärmesystem innan din resa av säkerhetsskäl såväl som komfort. Vi har förberett tydliga steg att följa för att utföra dessa kontroller här: Vårguide.

Se till att utföra dessa kontroller före resan så att du kan luta dig tillbaka och njuta av dina resor och komforten i ditt fordon, eftersom Alde värmesystem håller dig varm och mysig från början till slut.

Om du vill ha mer information om Alde värmesystem, kontakta oss idag.

Link copied