Underhåll av värmepannan

Underhåll av Aldes vattenburna värmesystem

En guide för att ta hand om ditt Alde värmesystem för att hålla det i skick hela året.

Ta hand om ditt vattenburna värmesystem från Alde

Vi designade Aldes vattenburna värmesystem för att leverera exceptionell prestanda, oöverträffad effektivitet och total komfort år efter år. Men liksom för andra värmesystem, är underhåll avgörande för att ditt Alde värmesystem ska leverera på högsta nivå så länge som möjligt. I denna artikel går vi igenom hur du tar hand om ditt vattenburna värmesystem från Alde. Så att du kan njuta av det som ska njutas av.

Behovet av underhåll av ditt Alde värmesystem kommer variera beroende på säsong, så vi har satt ihop fyra ytterligare säsongsbetonade guider för att hjälpa dig att utföra rätt typ av underhåll, när du behöver det.

Här är ett par tips relaterade till några av de vanligaste underhållsfrågorna vi får från våra kunder.

Fylla upp vätskan i värmesystemet

Du bör ersätta glykolvätskan i ditt Alde Värmesystem minst vart femte år, eller om den är grumlig och/eller luktar surt. Vi rekommenderar en glykolvätska av kvaliteten G12 EVO, till exempel vår egen Alde Antifreeze, vilken är mangenta i färgen.

Använda ditt värmesystem utan färskvatten

Du kan använda ditt värmesystem även om ditt fordons värskvattentank är tom. Det finns inga elektriska komponenter i varmvattenberedaren.

Förnya luftkudden

Det är viktigt att förnya värmepannans luftkudde var 10e dag. Luftkudden är en liten samling av luft i varmvattenberedaren i värmesystemet vilket gör utrymme för vatten att expandera och skyddar varmvattenberedaren från problem såsom tryckstötar från vattenpumpen.

Natt-/dagläge

Natt- och daginställningarna gör det lättare att använda ditt Alde Värmesystem mer effektivt. Genom att sätta programmen till ”All”, kan du sätta en föredragen temperatur för både dag och natt. Om du föredrar en mysigare husvagn att sova i, kan du sätta systemet till att vara varmare på natten än på dagen, eller tvärtom.

Läs mer om Nattläget (Night mode) eller Dagläget (Day mode).

Våra säsongsspecifika guider för att ta hand om ditt värmesystem och hålla det i topp-skick året runt. Tryck på länkarna nedan för att nå respektive guide:

För mer information om Aldes vattenburna värmesystem, läs vår FAQ för att se om din fråga har blivit besvarad. Om du behöver mer hjälp, ta kontakt med oss.

Varma hälsningar, Alde.

Link copied