Campinginspiration, Campingtips

Uppvärmning av din van

Funderar du på att prova ”vanlife”? Läs vidare för att ta reda på varför Alde är den perfekta följeslagaren för att leva på resande fot och off-grid.

Om du funderar på att leva ett ”vanlife”, vet du förmodligen att det är krävs mycket planering och arbete för att leva bekvämt i en skåpbil. En av huvudfaktorerna är uppvärmning; det är avgörande för komfort och hälsa, och i den här artikeln kommer du att se varför Alde värmesystem är idealiska för att bo i skåpbilar/vans.

Vad är "vanlife"?

För den oinvigda, så är ”vanlife” en nutida version av en nomadisk livsstil. Människor reser runt länder, kontintenter och till och med världen i sina vans, vilka ofta är ombyggda för att inkludera sängar, kök, duschar och andra moderna bekvämligheter. Det gör det också möjligt för människor att leva ”off-grid”, med hjälp av t.ex. solpaneler för att ladda batterier och elektriska apparater, samt glykol för värme istället för att koppla upp till elnätet vi använder i våra fasta bostäder.

Vikten av uppvärmning

Oavsett vart du reser är det viktigt att du har ett lämpligt värmesystem för din skåpbil/van. För att värma upp dig i kallare klimat och hålla rumstemperaturen stabil under sommarnätterna, men också varmt vatten för tvätt.

Varför välja Alde värmesystem?

Effektivitet
Systemet är baserat på vattenburen uppvärmning, vilken är en typ av värme som används i de flesta hem. När värmen är på stiger den runt om i fordonet och omsluter försiktigt personerna i det, så det är knappt märkbart. Det finns inga starka blåsningar av varm luft som drar upp damm, bara ständig komfort. Du kan dessutom addera t.ex. en motorvärmeväxlare, så att systemet kan använda överflödig värme från fordonets motor för att värma upp boytan.

Varar längre
Att kunna leva off-grid är en viktig del för många inom vanlife-rörelsen, och att kunna göra det så länge så möjligt innan man behöver koppla upp sig för att ladda upp batterierna. Den låga strömförbrukningen i Alde värmesystem betyder att ’vanlifers’ kan njuta av att leva off-grid längre innan de behöver ladda om

Värme och varmvatten
Med en Alde kombipanna som stödjer systemet, kan du njuta av varmt vatten närhelst du behöver det – särskilt idealiskt för varma duschar om du har en aktiv livsstil. En annan fördel med värmesystemet är värmens livslängd – stänger du av systemet kommer värmen sakta att försvinna, istället för att omedelbart försvinna som den skulle göra med en standardiserade fordonsvärmare.

Tystnad
Förutom den effektiva uppvärmningen, är Alde värmesystem också nästan helt tyst, vilket innebär att du inte kommer störas av värmesystemet varken under dagen eller natten.  

Anpassningsbart
Enkel att installera och otroligt mångsidig, värmepannan och systemet kan justeras för att passa alla skåpbilar/vans och på så sätt prestera med högsta effektivitet varje gång. Dessutom, eftersom den är så kompakt tar den minimalt med utrymme i fordonet, vilket innebär mer utrymme att leva i.

Se videorna nedan för en kort förklaring av systemets lämplighet

Hur Alde kan stötta ditt ”vanlife”

 

På vår Youtube-kanal kan du hitta fler filmer om vanlife med Alde, tryck på länkarna för att komma dit:
Vad gör Alde värmesystem speciellt?
Hur Alde värmesystem är byggt och fungerar

Alde värmesystem har testats noggrant under de mest ogynnsamma förhållanden för att säkerställa att det är lämpligt för användning i de kallaste klimaten och i de mest utmanande terrängerna. Om du vill veta mer om systemet eller diskutera dina krav, kontakta oss idag.

Varma hälsningar, Alde


Article header photo by Stephen Leonardi on Unsplash

Link copied