Nyheter, Overlander Thomas

24 september 2021

Den okonventionella camparen

Idag har vi pratat med en kollega här på Alde, en ”okonventionell” campare berättar sin historia.

Detta är den första delen i serien om Thomas byggprojekt ”Alde expedition offgrid”.
Del 1: Den okonventionella camparenDel 2: prototypenDel 3: Alde Expedition OffGrid – så fungerar det


– Vad heter du och vad jobbar du med här på Alde?
Thomas Jönsson, kvalitetschef

– Vad har du för koppling till campinglivet?
Den snabba beskrivningen är Overlanding, det är en livsstil som kommer från Australien och Nordamerika där ett kompetent terrängfordon kombineras med robust, off-grid campingutrustning som ger en möjlighet att upptäcka och utforska områden långt bortom stadens gränser, till platser som mer civiliserade campare inte kan uppleva. För en overlander är resan målet, gärna med inslag av mänskliga möten, äventyr, oförutsedda händelser med vägval som utmanar både förare, fordon och utrustning.

Ett litet minne som jag kommer att tänka på är en den där övernattningen i nordvästra Norge omgiven av riktiga trollberg där molnen på kvällen rinner ner mot oss, eller den där resan i Sverige där vi åkte på en skogsväg och hittade riktigt fint fiskevatten eller gången vi fastnade och var tvungna att ringa den lokala bonden för att dra upp oss, eller det där mötet där ett gäng overlanders rullade in på campingen och blev ifrågasatta av andra campare, eller … det finns många minnen, det är en livsstil.

– Och Thomas, berätta vad tycker du är det viktigaste med ditt arbete på Alde?
Att vara med och utveckla Alde som en innovativ och hållbar partner, med fortsatt hög kvalitet och servicenivå, in i framtiden.

– Vad tycker du gör Alde-systemet speciellt?
För husvagns- eller husbilsägaren är det ett effektivt system som enkelt kan byggas ut och anpassas efter ägarens behov. Systemet ger överlägsen boendekomfort i fordonet.

För overlandern är Alde-systemet inte det självklara valet. Men med ett experiment som jag nu har påbörjat, att montera ett Alde-system i min campingvagn på ett nytt sätt, hoppas jag att detta kan vara inkörsporten för en innovativ ny lösning. Anpassad för det lite enklare campinglivet.

Link copied