Alde manöverpanel

Automatisk klimatkontroll

Samma behagliga inomhustemperatur, oavsett årstid.

Om du har ett fritidsfordon eller funderar på att skaffa ett, med Alde 3020 HE och Truma AC, så kan du med funktionen ACC i Alde Manöverpanel få full klimatautomatik. Klimatautomatik innebär samma sköna och jämna temperatur året om. Systemet automatiseras till fullo och du behöver aldrig stänga av varken Alde-pannan eller luftkonditioneringen.

Alde´s ACC-funktion förser dig med komfortabla och automatiska temperaturövergångar. Funktionen låter din Alde-panna samarbeta med luftkonditioneringen för att ge dig önskad temperatur året om och undviker oväntade temperaturförändringar mellan varmt och kallt.

Har du dessutom en Alde Utegivare installerad arbetar ACC-funktionen ännu jämnare och mer effektivt, då ACC-funktionen även kan ta utomhustemperaturen i beaktande vid beräkning av hur mycket värme eller kyla som krävs för att nå den valda temperaturen.

Vid uppstart av ett kallt fordon, det vill säga när behovet av värme är som högst, arbetar Alde´s värmepanna och värmepumpen i luftkonditioneringen tillsammans för att värma fordonet snabbare och på det mest effektiva sättet.

Så här gör du

  • Ställ in önskad temperatur på Alde-panelen
  • Aktivera ACC genom att trycka på ikonen ACC
  • Klart! Du har nu full klimatautomatik året om.

Självklart kan du när som helst ändra din valda temperatur och ACC-funktionen arbetar då omgående mot den nya valda temperaturen istället.

Tips

  • I varmare klimat där luftkonditioneringen behöver kyla även på natten kan du ställa in denna till att automatiskt gå ner till lägre och tystare fläkthastighet genom att aktivera ”Night Mode” i Alde Manöverpanel. Läs mer om Alde Night Mode.
  • Om du har installerat en Alde Rumsgivare i sovrummet i ditt fordon, kan du genom att använda Night Mode automatiskt byte givare över natten, vilket gör att ACC-funktionen arbetar specifikt för jämnare och skönare temperatur i sovrummet.
manöverpanel
Link copied