Campingtips

Tre tips till dig som funderar på att köpa husvagn/husbil

Oavsett om du står inför ditt första köp eller inför ett utbyte av befintligt fordon så kan det alltid vara bra med lite tips och råd på vägen. Här har vi samlat tre av våra bästa Alde-tips som gör vardagen lite lättare för alla campare där ute.

1. Belastningsvakt

När man är van vid att kunna använda flera elektriska apparater samtidigt kan det vara svårt att komma ihåg att inte starta kaffebryggaren samtidigt som någon annan i familjen t.ex. fönar håret eller rostar bröd. Med en belastningsvakt från Alde behöver ni däremot inte tänka på detta, Alde Värmesystem anpassar då effekt-förbrukningen efter den mängd ström som finns tillgängligt.

Läs mer om Alde Belastningsvakt »

2. Varmvatten

Historiskt har många valt att besöka servicehusen för att diska och duscha, men det många inte vet är att med en Alde Flow installerad så kan man få kontinuerligt 40 °C varmvatten i fordonet. Detta räcker ofta gott och väl till hela familjen. Alde Flow är en extra varmvattenberedare som förvärmer vattnet innan det når den ordinarie varmvattenberedaren.

Läs mer om Alde Flow »

3. Frostsäkra ditt färskvatten-/värmesystem

När man campar eller förvarar sitt fordon under vintern är det viktigt att ha minusgrader och frost i åtanke. Huruvida utrymmet där färskvattentank, ledningar eller panna är isolerat eller ej skiljer sig mellan olika fordonsfabrikat och modeller. Avser man att campa på vinterhalvåret är detta bra att känna till vid köp av fritidsfordon. Det finns också automatiska avtappningsventiler, t.ex. Alde´s FrostControl, som automatiskt öppnar och tömmer systemet vid risk för frost (ca. 3 °C). Observera att det ändå alltid är viktigt att kontrollera att vattensystemet är tömt, från färskvattentank till ledningar, varmvattenberedare och upp i kranarna.

Läs mer om Alde FrostControl »

Link copied